Hulpmiddel motorisch beperkt

Welke hulpmiddelen zijn er als je een motorische beperking hebt?

Heb jij een motorische beperking en ben je op zoek naar hulpmiddelen die jouw beperking compenseren? Dan kunnen wij je helpen. Wanneer je een motorische beperking hebt wordt het soms lastig om je werkzaamheden te blijven uitvoeren op de wijze die je gewend bent. Een motorische beperking kan veel oorzaken hebben en ook de mate van beperking is niet bij iedereen hetzelfde. Je kunt bijvoorbeeld door een spierziekte of door een ongeluk je computer niet meer bedienen of door RSI-klachten hinder ondervinden bij beeldschermwerk. Bij Babbage hebben we daarom een groot assortiment aan hulpmiddelen als je een motorisch beperking hebt.

Babbage heeft het juiste hulpmiddel als je motorisch beperkt bent

Babbage heeft als doel om mensen met een motorische beperking te helpen met het efficiënt uitvoeren van taken op de computer. Daarom hebben we in ons assortiment diverse hulpmiddelen en maatwerkoplossingen die je kunnen ondersteunen bij informatieverwerking en communicatie in het onderwijs en op de werkvloer. Een voorbeeld van zo’n hulpmiddel bij een motorische beperking is een eenhandig toetsenbord wanneer je maar een hand hoeft te gebruiken om te typen. Een ander voorbeeld is een hoofdmuis waarmee je door middel van kleine hoofdbewegingen de cursor kunt verplaatsen.

Hulpmiddelen voor het bestrijden en voorkomen van RSI

We hebben ook diverse hulpmiddelen in ons assortiment die overbelaste spieren kunnen ontzien bij Repetitive Strain Injury (RSI). Voordat je een product aanschaft kunnen we eerst de werkplek onderzoeken om de mogelijkheden te inventariseren waardoor de RSI gerelateerde klachten kunnen worden geminimaliseerd. Daarvoor kunnen een aantal hulpmiddelen worden ingezet als spraakherkenning, armondersteuningen, een ergonomisch toetsenbord of een andere muisbediening als een trackball of een verticale muis.

Wil je meer weten over hoe we je kunnen helpen om je werkzaamheden efficiënter te kunnen uitvoeren bij een motorische beperking of RSI, dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.