Studeren met een motorische beperking

Studeren met een motorische beperking

Babbage gelooft dat personen met een visuele-, motorische- en/of leesbeperking in de meeste gevallen prima in staat zijn een studie te volgen of beroep uit te oefenen en wij willen hier graag bij helpen.

Leren met een motorische beperking in een educatieve omgeving, of het nu een middelbare school is of een universiteit, kan verschillende belemmeringen opleveren. Je kunt belemmerd worden in je mobiliteit of  verminderde toegankelijkheid ondervinden van het studiemateriaal. Werken op de computer en aantekening maken kan ook een uitdaging zijn.  Wij bieden hulpmiddelen die je helpen succesvol je studie op te pakken en af te ronden.

Hulpmiddelen bij leren met een motorische beperking

Voor het leren met een motorische beperking hebben we verschillende producten in ons assortiment die precies bij jouw behoeften passen. We hebben onder andere diverse hulpmiddelen om het werken op de computer  makkelijker te maken zoals adaptieve toetsenborden en verschillende alternatieve muisbesturingen als hoofdmuizen en spraaksoftware voor de bediening van je computer. Daarnaast bieden we bij de Babbage Academy trainingen aan die je leren om zo goed mogelijk gebruik te kunnen maken van de hulpmiddelen.

Overzicht hulpmiddelen: 

Software:

Toetsenbord / Muis:

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de hulpmiddelen en tegelijkertijd je computer skills op niveau te krijgen bieden we bij de Babbage Academy diverse trainingen aan.

In een aantal gevallen worden de hulpmiddelen vergoed door zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.