Hulpmiddelen voor de thuissituatie

 

 

Thuis werken/studeren met een visuele beperking

Wanneer je thuis je huiswerk wilt maken of als je (gedeeltelijk) thuis werkt met een visuele beperking kun je tegen verschillende zaken aanlopen. Maar ook in alledaagse activiteiten. Wij bieden verschillende hulpmiddelen die je hierbij kunnen ondersteunen.

Zo hebben we bijvoorbeeld compacte brailleleesregels die je met wifi kunt verbinden met je smartphone of tablet, een speciale braille tablet, draagbare beeldschermloepen of handloepen, mobiele voorleesapparaten en speciale software die je kunt installeren op je computer zodat je de teksten kunt uitvergroten of laten voorlezen. Je kunt deze voor thuis gebruiken maar vaak zijn ze mobiel en kan je ze gewoon meenemen.

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je werkplek volledig is ingericht maar dat je thuis ook nog hulpmiddelen kunt gebruiken om bijvoorbeeld te kunnen lezen. Ook daar kunnen we je bij helpen.

Overzicht hulpmiddelen:

Leesregels:

Printers:

Software:

Mobiele beeldschermloepen:

Voorleesapparaten:

Wearables:

Digitale leesloepen:

Babbage Academy

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de hulpmiddelen en tegelijkertijd je computer skills op niveau te krijgen bieden we bij de Babbage Academy diverse trainingen aan.

In een aantal gevallen worden de hulpmiddelen vergoed door het UWV, Zorgverzekeraar of gemeente. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.