Studeren met een visuele beperking

 

Studeren met een visuele beperking

Babbage gelooft dat personen met een visuele-, motorische- en/of leesbeperking in de meeste gevallen prima in staat zijn een studie te volgen of beroep uit te oefenen en wij willen hier graag bij helpen.

Voor en tijdens de studie kan er een grote behoefte te bestaand aan praktisch advies. Je kunt beperkingen ondervinden bij de toegankelijkheid van het studiemateriaal, de gebouwen en de lokalen, en bij je mobiliteit op de campus. Toch hoeft een visuele beperking absoluut geen reden te zijn om niet succesvol een studie te doorlopen. Bij Babbage hebben we diverse hulpmiddelen in ons assortiment die in combinatie met trainingen ervoor kunnen zorgen dat je efficiënt en optimaal kunt studeren.

Hulpmiddelen om het studeren met een visuele beperking makkelijker te maken

Bij Babbage hebben we verschillende hulpmiddelen in ons assortiment die het studeren met een visuele functiebeperking makkelijker maken. Niet elke visuele beperking is hetzelfde, en daarom hebben we producten die precies passen bij jouw behoeften. Zo hebben we bijvoorbeeld compacte brailleleesregels die je met wifi kunt verbinden met je smartphone of tablet, een speciale braille tablet, draagbare beeldschermloepen of handloepen, mobiele voorleesapparaten en speciale software die je kunt installeren op je computer zodat je de teksten kunt uitvergroten of laten voorlezen.

Overzicht hulpmiddelen

Brailleleesregels:

Schoolsystemen:

 

Mobiele Systemen:

Voorleesapparaten:

Software:

Wearables:

Voor het onderwijs zijn er ook diverse brailleprinters verkrijgbaar.

Trainingen om optimaal te kunnen werken met de hulpmiddelen

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de hulpmiddelen en tegelijkertijd je computer skills op niveau te krijgen bieden we bij de Babbage Academy diverse trainingen aan.

In veel gevallen worden de hulpmiddelen vergoed door zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.