Werken met een visuele beperking

Hulpmiddelen voor het werken met een visuele beperking

Babbage gelooft dat personen met een visuele-, motorische- en/of leesbeperking in de meeste gevallen prima in staat zijn een studie te volgen of beroep uit te oefenen en wij willen hier graag bij helpen.

Werken met een visuele beperking hoeft helemaal geen probleem te zijn wanneer de werkplek voorzien is van de juiste aanpassingen. Bij Babbage hebben we namelijk tal van producten en oplossingen die je kunnen helpen om informatie toegankelijk te maken om zo de beperking te compenseren. Dat varieert van hulpmiddelen om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, analyses van de werkplek, software trainingen en coaching trajecten. Al onze producten en diensten kunnen we op maat aanbieden, want bij ons staat altijd het individu centraal.

Ondersteunende hulpmiddelen op de werkvloer

De hulpmiddelen die we in ons assortiment hebben kunnen visueel ondersteunend werken, of auditief ondersteunend zijn op de werkvloer. Denk hierbij aan een beeldschermloep, schermleessoftware, brailleleesregels en brailleprinters. Door deze hulpmiddelen hoeft een visuele beperking absoluut niet in de weg te staan van een leuke baan. We kunnen bovendien een volledige werkplek analyse en software analyse doen en een op maat gemaakt advies uitbrengen over de aanpassingen die nodig zijn in jouw specifieke situatie.

Overzicht hulpmiddelen:

Leesregels:

Brailleprinters:

Wearables:

Mobiele beeldschermloepen:

Voorleesapparaten:

Software:

Babbage Academy

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de hulpmiddelen en tegelijkertijd je computer skills op niveau te krijgen bieden we bij de Babbage Academy diverse trainingen aan.

In de meeste gevallen worden de hulpmiddelen vergoed door het UWV. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder.

 

Contact

Wil je een product uitproberen of heb je een andere vraag? 
Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.